PlayStation 5


  • BRAND:Sony
  • Tip: T235
  • Raspoloživost: Na lageru

  • 755€
PlayStation 5 PS5 je kućna video konzola, naslednik čuvene Playstation 4 PS4 konzole.

Deveta generacija konzola koju čine PS5, PS5 Digital, Xbox Series X i Series S zvanično je krenula sa prodajom u novembru 2020 godine.

Konzola je lansirana u dve verzije, osnovni model sa Ultra HD Blue-ray čitačem diskova i Digitalna verzija bez čitača za igrače koji preferiraju digitalnu kupovinu igara.

PS5 cena Digitalne konzole je niža pošto nema Ultra HD Blue-ray čitač diskova, ali su konzole iste snage, dakle igre će raditi apsolutno isto na obe verzije.

Cena PS5 konzola na našem tržištu odgovara ceni u EU (uvećana za trošak carine).

PS5 konzola u sebi ima ultra brzi SSD za brže učitavanje neverovatnih Playstation igara, AMD GPU sposoban za igranje u 4K rezoluciji u 120 FPS, ray tracing (praćenje zraka) za realno osvetljenje i refleksije, dok je za zvuk zadužen Tempest Engine sa 3D audio efektima. Još jedan nov dodatak je DualSense bežični kontroler, koji pruža taktilne povratne informacije, dinamičke prilagodljive okidače i ugrađeni mikrofon. Uživajte u Playstation 4 i Playstation VR igrama na PS5 jer je kompatibilna sa prošlom generacijom konzola.

Svaka Playstation 5 konzola dolazi sa instaliranom Astro's Playroom igrom, dizajniranom da prikaže mogućnosti DualSense džojstika. Po prvi put igre nisu zaključane za regione, tako da igra kupljena za jedan region će raditi u drugim regionaima.

Potpuno novu generaciju neverovatnih Playstation igara krasi ray tracing tehnologija koja simulira pojedinačne zrake svetlosti i time dobijamo verne senke i odsjaje. Uživaćemo i u 4K rezoluciji, HDR i u glatkim igrama koje podržavaju do 120 kadrova u sekundi za kompatibilne igre na 4K televizorima koji imaju 120Hz.

Media deo PS5 konzole pruža vam selekciju besplatnih i plaćenih servisa za strimovanje na jednom mestu, Uživajte u vašoj omiljenoj seriji, filmu ili muzici na Youtube-u, Twitch-u, Spotify-u, Netflix-u... i to sve na jednom mestu.

PlayStation aplikacija za mobilne uređaje - ćaskaj sa prijateljima, informiši se o najnovijim igrama, akcijama i preuzmi igre na svoju konzolu sa PlayStation Store preko zvanične PlayStation aplikacije. Ukoliko vam nedostaje prostora, obrišite igru preko aplikacije i napravite mesta za nove omiljene ps5 igre na ultra brzom SSD.

Specifikacije:

CPU sa 8x Zen 2 jezgrima @ 3.5GHz
GPU od 10.28 TFLOP-a, 36 CU-a @ 2.23GHz
Prilagođena RDNA 2 GPU arhitektura
16GB GDDR6 memorije, 256-bitni interfejs, 448GB/s memorijski protok
825GB SSD +  NVMe SSD slot za proširenje skladišta
I/O protok od 5.5GB/s (Raw), tipično 8-9GB/s (Compressed)
USB HDD podrška
4K UHD Blu-ray Drive

Nema recenzija za taj proizvod.

Napišite recenziju